Siirry suoraan sisältöön

Tilitoimistot yritystalouden konsulteiksi

  • tehnyt

Nyt on oikea hetki uusimpien teknologioiden ja ohjelmien käyttöönotolle kasvavien kustannusten aikana. Työmenetelmien kehittämistä ja kalliiden resurssien optimointia tarvitaan yrityksissä kipeästi.

Tämä koskee erityisesti tilitoimistoja, jotka haluavat pysyä vuonna 2023 kehityksessä mukana ja tarjota jatkossa enemmän räätälöidympää ja yksityiskohtaisempaa informaatiota taloudesta asiakkaille, kuin mitä taloushallintaohjelmistoista saa automaattisesti.

Konsulttipalveluiden kysyntä kasvaa, kun ohjelmistot tekevät perinteisen kirjanpidon ja tuloksen raportoinnin automaattisesti. Lisäarvoa asiakkaalle voidaan tarjota silloin vain konsultoinnilla. Lisäksi edellä mainittujen ohjelmistojen oma raportointi ja analyysi ei välttämättä ole tarpeeksi helposti luettavaa tai riittävästi muokattavissa olevaa. Esimerkiksi omien tunnuslukujen laskeminen ja visualisointi voi olla vaikeaa.

Siirrettäessä tiedot pelkästään raportointiin keskittyneeseen Power BI ohjelmaan, datasta voidaan tehdä parempaa analyysia, joka syventää ymmärrystä yrityksen todellisesta tilanteesta.

Katso esimerkkimme Netvisor-integraatiosta testiympäristöön: https://www.aset.fi/power-bi-demo/

Säästä aikaa ja resursseja palvelupaketilla

Business Intelligencestä saadaan nopeasti hyötyjä ja investointi maksaa itsensä ajansäästössä etenkin yrityksissä, joissa on monimutkainen kokoonpano eri järjestelmiä. Niissä aikaa kuluu pomppia järjestelmistä toiseen, ladata taulukoita Exceliin ja tehdä niistä yhteenveto joka kerta erikseen.

BI:n avulla pystyy esimerkiksi analysoimaan yrityksen toimintaa ja näyttämään riippuvuussuhteita eri muuttujien välillä, esimerkiksi tehdä asiakassegmentointia tai seurata työajan käyttöä suhteessa laskutukseen.

Esimerkki säästöistä

Oletetaan, että asiakkaalla ei ole vielä kokemusta Power BI:stä. Tietotyöläisen työtä menisi ohjelmaan tutustumiseen ja ensimmäisen raportin tekemiseen arviolta 3 työviikkoa.

Huomioiden työantajan kulut ja toimistotyöläisen palkka, kustannukset voisivat olla yhteensä 4400€. ASETin tarjoaman aloituspaketin hinta on 2400€ + alv. Tässä tilanteessa asiakas säästäisi 2000€, siis melkein 50% pelkästään palkkakuluissa!

Perustiedot Power BI:stä voisi myös hankkia esimerkiksi 3 päivän koulutuksella, mutta se olisi suunnilleen saman hintainen kuin aloituspaketti. Lisäksi koulutuksessa ei todennäköisesti käytettäisi ollenkaan yrityksen omaa dataa.

Aloituspaketilla pääsemme tekemään suoraan todellisella datalla lopullista käytettävää raporttia ASETin kokemukseen perustuvien ketterien työvaiheiden kautta. Parhaimmassa tapauksessa aloituspaketin lopputulos on teillä käytössä jopa viikossa, joten aikaakin säästyy ainakin 2 viikkoa.

Ole pian yhteydessä, niin sovitaan ilmainen esittäytymistapaaminen esimerkiksi Teamsillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *